ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΡΎ ΓΙΑΛΌΣ


 ΤΑΒΕΡΝΑ
 Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΛ  2843051494

Η ξακουστή ταβέρνα σπηλιά του δράκου του Βασίλη και της Σοφίας Δράκου βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου προς την μονή Καψά στο Μακρύ Γιαλό και απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από Ιεράπετρα και 35 από Σητεία.

Έχουμε ένα πλούσιο μενού με πολύ απολαυστικά φαγητά. Είμαστε ένα μοναδικό εστιατόριο που έχει αναλάβει τη δέσμευση να σερβίρουμε τρόφιμα υψηλής ποιότητας και να σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Το εστιατόριό μας προσφέρει μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε να συναναστρέφεστε με τους φίλους σας ή να κάνετε νέες γνωριμίες, ενώ μπορείτε να απολαμβάνεται ποιότητα σε προσιτές τιμές.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Σερβίρουμε μόνο τα καλύτερα ποιοτικά τρόφιμα που θα μπορούσε κάποιος να ονειρευτεί! Όλες οι παραγγελίες μας είναι φρέσκες και το προσωπικό των υπηρεσιών μας, υπερηφανεύεται για τη δημιουργία του ζεστό περιβάλλον που θα σας κάνει να μας ξανα-προτιμήσετε. Έλατε και νιώστε σαν στο σπίτι σας, το ιδιαίτερα εκπαιδευμένο προσωπικό μας, σας περιμένει με ανυπομονησία να σας εξυπηρετήσει. Η ζεστασιά που θα σας περιβάλλει όταν βρίσκεστε στο εστιατόριο μας θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνει να μας ξανα-προτιμήσετε.
Επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση : μακρυγιαλός,τράχηλας λιθινών, μακρυγιαλός .














Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Καψά 
βρίσκεται 9km ανατολικά του Μακρύγιαλού, κοντά στον Γούδουρα. Το μοναστήρι είναι μετόχι της μονής Τοπλού κοντά στη Σητεία και είναι αφιερωμένο στην Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που εορτάζει στις 29 Αυγούστου.
Η μονή Καψά είναι κτισμένη σαν φρούριο σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά πάνω από τη θάλασσα, στην έξοδο του όμορφου φαραγγιού των Περβολακίων. Μπροστά της υπάρχει μια όμορφη βοτσαλωτή παραλία.
Σε μια σπηλιά δίπλα στο μοναστήρι ασκήτεψε ο Ιωσήφ Γεροντογιάννης όταν έχασε την κόρη του. Τότε στράφηκε στο Θεό και απαρνήθηκε τον πρότερο ασεβή του βίο. Λέγεται ότι έκανε πολλά θαύματα, έβλεπε θεϊκές οπτασίες, περπατούσε πάνω στη θάλασσα μέχρι το απέναντι Κουφονήσι και ότι θεράπευε με τη βοήθεια τού θεού από κάθε αρρώστια. Μάλιστα οι μαρτυρίες για τα θαύματα του είναι πολλές. Ο Όσιος Ιωσήφ Γεροντογιάννης τιμάται στις 7 Αυγούστου.